Lista e deputetëve të Kuvendit të Kosovës

Periudha e katërt Legjislative (12.12.2010 - 07.05.2014)

Adem Grabovci

Adem Grabovci

Funksionet në Kuvendin e Kosovës

   Grupi parlamentar

  • PDK

  Partia

  • Partia Demokratike e Kosovës (PDK)

  Të dhëna personale

  • I lindur më 09.04.1960 në Staraduran, Pejë
  • I martuar, baba i dy fëmijëve

  Arsimimi

  • Jurist i diplomuar, Fakulteti Juridik Universiteti i Prishtinës

  Aktivitete dhe funksione, të tanishme apo paraprake

  • Ministër i Financave në Qeverinë e Përkohshme 1999
   Bashkëdrejtues i departamentit për tregti dhe industri në kohën e bashkëqeverisjes
   Sekretar i Financave të PDK-së
   Deputet dhe Zëvendësministër në Ministrin e Transportit dhe Posttelekomunikacionit 2007
   Deputet i Kuvendit të Republikës së Kosovës, aktualisht Kryetar i Grupit Parlamentar të PDK-së

  • Ish i burgosur politik 1984 - 1989
   Nismëtar i pajtimit të gjaqeve 1990
   Kryetar i Lëvizjes Popullore, Dega në Zvicër
   Anëtarë i kryesisë së Lëvizjes Popullore për diasporë
   Një ndër themeluesit të Fondit Vendlindja thërret
   Një ndër themeluesit e UÇK-së
   Anëtarë i Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së
   Një ndër themeluesit e PDK-së 1999
   Kryetar i Partisë Demokratike të Kosovës, dega në Pejë 2005
   Anëtarë i Kryesisë së Partisë Demokratike të Kosovës

  Gjuhë tjetër përveç amtares

  • gjermanisht, serbisht, sllovenisht

  Telefoni

  • 049 311 113