Lista e deputetëve të Kuvendit të Kosovës

Periudha e dytë Legjislative (23.11.2004 - 12.12.2007)

Myrvete Dreshaj-Baliu

Funksionet në Kuvendin e Kosovës

  Partia

  • Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës (AAK)

  Të dhëna personale

  • E lindur më 05.04.1966 në Tedel (Vrellë) të Burimit (Istogut)
  • E martuar, dy fëmijë

  Arsimimi

  • 1989-1993: Fakulteti i Filologjisë, Dega e Letërsisë dhe e Gjuhës Shqipe
  • 1994-1996: studimet pasuniversitare
  • 2002: magjistër i shkencave filologjike
  • 1997-2003: asistente për grupin e lëndëve gjuhë dhe letërsi shqipe në Fakultetin e Mësuesisë të Universitetit të Prishtinës
  • 2002: ligjëruese e lëndës Histori e letërsisë shqipe në Fakultetin e Edukimit të Universitetit të Prishtinës
  • Veprat
  • 2000: Pajtimi i gjaqeve 1990-1992, (bashkautore), Instituti Albanologjik i Prishtinës
  • 2002: Jusuf Gërvalla - jeta dhe vepra (tezë e magjistraturës)
  • 2004: Konteksti i shkrimit (studime dhe ese), Era, Prishtinë

  Aktivitete dhe funksione, të tanishme apo paraprake

  • 1984-1987 dhe 1989-1990: e burgosur politike për lirinë e Kosovës.
  • 1990-1992: nismëtare dhe veprimtare në Lëvizjen e Pajtimit të Gjaqeve.
  • 1991-1996: anëtare e Këshillit të Përgjithshëm të LDK-së.
  • 1996-1999: anëtare e Kryesisë në Shoqatën e të Burgosurve Politikë
  • 2004:anëtare e Kryesisë së AGK-së

  Adresa

  • Ulpianë, Prishtinë