Lista e deputetëve të Kuvendit të Kosovës

Periudha e dytë Legjislative (23.11.2004 - 12.12.2007)

Gjergj Dedaj

Funksionet në Kuvendin e Kosovës

  Partia

  • Partia Liberale e Kosovës (PLK)

  Të dhëna personale

  • I lindur më 23.04.1954 në Gjakovë
  • I martuar

  Arsimimi

  • Fakultetin Filozofik dega Filozofi-Sociologji
  • Studimet pasuniversitare në lëmin e Administratës Politike, fakullteti Juridik

  Aktivitete dhe funksione, të tanishme apo paraprake

  • 1984-1996 Profesor i Filozofisë dhe Sociologjisë në Akademinë Kulturologjike të Prishtinës
  • 1991 Themelues i Partisë Liberale
  • 1993 Kryetar i Partisë Liberale të Kosovës
  • 1997 Anëtar i Këshillit të ELDR-it në Bruksel
  • 1998 Nënkryetar i Parlamentit të Kosovës
  • 1999 Kandidat për "Çmimin e Lirisë" të Internacionalës Liberale me seli në Londër
  • 2000 Anëtar i Këshillit Transitor të Kosovës
  • 2004 Deputet i Kuvendit të Kosovës
  • 2005 Kandidat për nënkryetar të ELFR-it në Kongresin e Bratisllavës

  Gjuhë tjetër përveç amtares

  • Angleze
  • Gjermane
  • Serbokroate