Lista e deputetëve të Kuvendit të Kosovës

Periudha e dytë Legjislative (23.11.2004 - 12.12.2007)

Berat Luzha

Funksionet në Kuvendin e Kosovës

  Partia

  • Partia Demokratike e Kosovës (PDK)

  Të dhëna personale

  • I lindur më 08.01.1953 në Begracë, Kaçanik
  • I martuar, 6 fëmijë (3 djem e 3 vajza)

  Arsimimi

  • Fakulteti Filologjik, Letërsi dhe Gjuhë Shqipe, Prishtinë

  Aktivitete dhe funksione, të tanishme apo paraprake

  • Gazetar, redaktor dhe kryeredaktor i gazetës “Rilindja”
  • Ka punuar edhe në këto media: Fletushka “Liria” Gazeta “Bashkimi” Gazeta “Bashkimi sindikal”, Agjencia e lajmeve “Kosovapress”, Radio “Kosova e lirë”
  • Anëtar i Këshillit të Përgjithëshëm të LDK-së
  • Anëtar i Këshillit Drejtues të Lëvizjes Demokratike Shqiptare (LDSH)
  • Nënkryetar i Kuvendit të BSPK-së
  • Kryetar i Shoqatës së të Burgosurve Politikë të Kosovës
  • Deputet i zgjedhur në vitin 1992
  • Ka në botim përmbledhjen “Këngë burgu – këngë lirie”
  • Merret me publicistikë
  • I dënuar në vitin 1981, njëherë me dy muaj pastaj me 12 vjet burg
  • I dënuar në vitin 1998 me dhjetë vjet burg në mungesë
  • Ka qenë pjesëtar i UÇK-së

  Gjuhë tjetër përveç amtares

  • Serbisht
  • Anglisht (pasive)

  Adresa

  • Begracë, Kaçanik