Lista e deputetëve të Kuvendit të Kosovës

Periudha e dytë Legjislative (23.11.2004 - 12.12.2007)

Sabri Hamiti

Funksionet në Kuvendin e Kosovës

Partia

 • Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK)

Të dhëna personale

 • I lindur më 10.05.1950 në Dumnicë
 • I martuar, dy fëmijë

Arsimimi

 • Doktor i shkencave filologjike në Universitetin e Prishtinës
 • Studime në Universitetin e Zagrebit
 • Studime në Universitetin e Sorbonës

Aktivitete dhe funksione, të tanishme apo paraprake

 • Anëtar i Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës
 • Drejtues botimesh në shtëpinë botuese Rilindja
 • Deputet i Parlamentit të Republikës së Kosovës në zgjedhjet e vitit 1992
 • Profesor i letërsisë në Universitetin e Prishtinës

Gjuhë tjetër përveç amtares

 • Frëngjisht
 • Serbisht
 • Kroatisht

Adresa

 • Sylejman Vokshi B/7, Prishtinë