Lista e deputetëve të Kuvendit të Kosovës

Periudha e parë Legjislative (17.11.2001 - 23.11.2004)

Sabri Hamiti

Funksionet në Kuvendin e Kosovës

  Partia

  • Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK)

  Të dhëna personale

  • I lindur më 10.05.1950 në Dumnicë
  • I martuar, dy fëmijë

  Arsimimi

  • Doktor i shkencave filologjike në Universitetin e Prishtinës
  • Studime në Universitetin e Zagrebit
  • Studime në Universitetin e Sorbonës

  Aktivitete dhe funksione, të tanishme apo paraprake

  • Anëtar i Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës
  • Drejtues botimesh në shtëpinë botuese Rilindja
  • Deputet i Parlamentit të Republikës së Kosovës në zgjedhjet e vitit 1992
  • Profesor i letërsisë në Universitetin e Prishtinës

  Gjuhë tjetër përveç amtares

  • Frëngjisht
  • Serbisht
  • Kroatisht

  Adresa

  • Sylejman Vokshi B/7, Prishtinë