Kryetarët e mëhershëm të Kuvendit

Periudha e dytë Legjislative (23.11.2004 - 12.12.2007)

Kolë Berisha

Funksionet në Kuvendin e Kosovës

Partia

 • Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK)

Të dhëna personale

 • I lindur më 26.10.1947 në Dobërdol
 • I martuar, dy fëmijë

Arsimimi

 • Fakulteti Juridik

Aktivitete dhe funksione, të tanishme apo paraprake

 • Ka punuar mësues në Ujmirë dhe në Gllarevë të Klinës;
 • Sekretar i Gjimnazit “Luigj Gurakuqi” në Klinë
 • Anëtar i Kryesisë së degës së LDK-së në Klinë, në dy mandate dhe kryetar i Komisionit për pajtimin e familjeve të hasmuara;
 • Nënkryetar i LDK-së nga viti 1998;
 • Anëtar i Këshillit Transitor të Kosovës;
 • Më 10 mars të vitit 2006 është zgjedhur kryetar i Kuvendit të Kosovës;
 • Sipas pozitës është anëtar i Grupit Negociator për përcaktimin e statusit të Kosovës.
 • Më 28 mars të vitit 1989 arrestohet nga regjimi serb për shkak të qëndrimeve dhe të aktivitetit të tij politik e kombëtar.
 • Ka botuar dy libra: "Ditari i një izolanti" dhe "Kosova - plagë që pikon".
 • Shkruan prozë dhe poezi.

Adresa

 • Bregu i Diellit, rr. Sali Nivica, no. 60, Prishtinë