Arkivi

Periudha e parë Legjislative (17.11.2001 - 23.11.2004)

Nekibe Kelmendi

Funksionet në Kuvendin e Kosovës

  Partia

  • Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK)

  Të dhëna personale

  • E lindur më 11.05.1944 në Pejë, Kosovë
  • E ve

  Arsimimi

  • Fakulteti Juridik dhe provimi i jurisprudencës

  Aktivitete dhe funksione, të tanishme apo paraprake

  • 1963–1964: Arsimtare e fizikës në shkollen fillore në Raushiq, komuna e Pejës
  • 1966–1968: Referente në ndërmarrjen e banesave në Prishtinë
  • 1968–1987: Gjyqtare në Gjykatën komunale në Prishtinë (një vit) dhe në Gjykatën e Qarkut në Prishtinë
  • 1974–1976: Avokate (e para në historinë e gruas shqiptare në Kosovë)
  • 1974-1976: Sekretare e Odës së Avokatëve të Kosovës
  • 1994–2000: Avokate në avokaturën e avokatit Bajram Kelmendi
  • 2000–2001: Bashkëdrejtuese e Departamentit të Drejtësisë pranë UNMIK-ut
  • 14 dhjetor 1989: Bashkëthemeluese e Këshillit për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut
  • 23 dhjetor 1989: Bashkëthemeluese dhe anëtare e Kryesisë së parë të LDK-së
  • 1998–2002: Sekretare e Përgjithshme e LDK-së
  • Autore e shumë shkrimeve profesionale nga fusha e të drejtave të njeriut, mbi gjendjen në Kosovë dhe nga fusha juridike, prej të cilave më i rëndësishmi është shkrimi me titull “Kosova nën barrën e ligjeve diskriminuese dhe antikushtetuese të Serbisë – fakte dhe dëshmi”, tekst ky i përfshirë në një rezolutë të OKB-së për Kosovën (1992).

  Adresa

  • Rr. “Bajram Kelmendi” Nr. 60, Prishtinë