Arkivi

Periudha e katërt Legjislative (12.12.2010 - 07.05.2014)

Sabri Hamiti

Funksionet në Kuvendin e Kosovës

  Grupi parlamentar

 • LDK

Partia

 • Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK)

Të dhëna personale

 • I lindur më 10.05.1950 në Dumnicë
 • I martuar, dy fëmijë

Arsimimi

 • 1968-1972 : Universiteti i Prishtinës, Fakulteti Filozofik
 • 1973-1975 : Universiteti i Zagrebit, Fakulteti Filozofik (Magjistraturë)
 • 1980-1981 : Universiteti i Sorbonës, Paris
 • Grada shkencore:
 • 1987 : Doktor i Shkencave Filologjike
 • 2000 : Anëtar i Akademisë së Shkencave e të Arteve të Kosovës

Aktivitete dhe funksione, të tanishme apo paraprake

 • Veprimtaria profesionale: 1973-1993 : Redaktor te botuesi ‘Rilindja’ 1993-2011 : Profesor Universiteti 1992-2011 : Deputet i Kuvendit të Republikës së Kosovës 2001-2010 : Kryetar i Komisionit të Jashtëm 2001-2004 : Kryetar i Grupit Parlamentar të LDK-së 2006-2011 : Anëtar i Kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës 2009-2011 : Grupi i Miqësisë Kosovë-Francë, Kryetar 2011 : Nënkryetar i Kuvendit të Republikës së Kosovës Krijimtaria letrare : Shkrimtar e studiues i letërsisë 2002 : Botimi i veprave komplete në 10 vëllime

Telefoni

 • 044 507 016