Arkivi

Periudha e tretë Legjislative (13.12.2007 - 03.11.2010)

Nexhat Daci

Nexhat Daci

Funksionet në Kuvendin e Kosovës

Partia

 • Lidhja Demokratike e Dardanisë (LDD)

Të dhëna personale

 • I lindur më 26.07.1944 në Tërnoc
 • I martuar, baba i tre fëmijëve

Arsimimi

 • 1962-1966-Universiteti i Beogradit, FSHMN-e - Kimist i diplomuar;
 • 1966-1968-Universiteti i Beogradit, Studimet postdiplomike, magjistër i kimisë;
 • 1969-1973-Universiteti i Zagrebit, Studimet e doktoraturws, doktor i shkencave të kimisë
 • 1971 - Shkolla e gjuhës angleze, Foilkestone, (Angli);
 • 1972 - Studimet e posmagjistraturës, Liege , (Belgjikë);
 • 1973 - HidroProjekt, Brno, (Çekosllovaki), qëndrim studimor.

Aktivitete dhe funksione, të tanishme apo paraprake

 • 1985- American Chemical Society- anwtar i rregullt;
 • 1987- Akademia Evropiane për çështje twe mjedisit, Tybingen, (Gjermani), anëtar i rregullt;
 • 1994- Akademia e Shkencave dhe e Arteve të Kosovës (ASHAK), anëtar i rregullt;
 • Pjesëmarrja në kongrese, konferenca, simpoziume në: SHBA, Angli, Gjermani, Itali, Turqi, Hungari, Slloveni, Kroaci, Serbi, Shqipëri, Kosovë.
 • Botime
 • Tekste të shkollës fillore, të mesme dhe universitare - 10;
 • Punimet shkencore - 120.
 • Shpërblimi "Sami Frashëri" për librin universitar "Kimia Organike" si tekst më i mirë i vitit 1981
 • Funksione të tjera:
 • 1970-1972 - Udhëheqës i Seksionit tw Kimisë;
 • 1992-2001 - Deputet i Parlamentit të Republikës së Kosovës;
 • 1992 - 2006 Anëtar i Këshillit të Përgjithshëm të LDK-së që nga themelimi gjer mw 12.12.2006;
 • 1994-1998- Sekretar Gjeneral i ASHAK-së
 • 1998-2002- Kryetar i ASHAK-së;
 • 2001-gjer tani, deputet i Parlamentit të Kosovës
 • 2001-2004- Kryetar i Parlamentit të Kosovës.
 • 2004-2006- Kryetar i Parlamentit të Kosovës.
 • 17.02.2007- Kryetar i Lidhjes Demokratike të Dardanisë;
 • 2008 - (aktualisht)- Anëtar i Kryesisë së Parlamentit të Republikës së Kosovës.

Gjuhë tjetër përveç amtares

 • Anglisht (aktiv)
 • Serbisht (aktiv)
 • Kroatisht (aktiv)
 • Gjermanisht (pasiv)
 • Sllovenisht (pasiv)
 • Maqedonisht (pasiv)

Adresa

 • Prishtinë