Arkivi

Periudha e tretë Legjislative (13.12.2007 - 03.11.2010)

Bajram Kosumi

Bajram Kosumi

Funksionet në Kuvendin e Kosovës

  Partia

  • Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës (AAK)

  Të dhëna personale

  • I lindur më 20.03.1960 në Tugjec, (Dardanë)
  • I martuar, katër fëmijë

  Arsimimi

  • Doktor i shkencave të Filologjisë

  Aktivitete dhe funksione, të tanishme apo paraprake

  • Kryeministër i Kosovës (2005-2006),
  • Deputet i Kuvendit të Kosovës, legjislatura 1992, legjislatura 2001-2004, legjislatura 2004-2007,
  • Ministër i MMPH (2004),
  • Ministër i Informimit Publik në Qeverinë e Përkohshme të Kosovës (1999),
  • Anëtar i delegacionit të Kosovës në Konferencën e Rambujesë (1999),
  • Kryetar i partisë Parlamentare të Kosovës (1994-1996, 1998-2000),
  • Nënkryetar i AAK-së (2000 e tutje)
  • Libra të botuar:
  • Libri i Lirisë, 1992, Prishtinë, (bashkautor),
  • Koncept për Subpolitikën, 1995, Ferizaj,
  • Fjalor i barbareve, 2000, Prishtinë,
  • Koncept për mendimin e ri politik, Prishtinë, 2001,
  • Letra nga burgu /Libër i censuruar, 2004, Prishtinë, (bashkautor),
  • Lirika e Fishtës, 2004, Tiranë,
  • Një vit vendimtar, 2006, Tiranë,
  • Letërsia nga burgu-Kapitull më vete në letërsinë Shqipe, 2006, Tiranë

  Adresa

  • Prishtinë