Arkivi

Periudha e tretë Legjislative (13.12.2007 - 03.11.2010)

Edita Tahiri

Edita Tahiri

Funksionet në Kuvendin e Kosovës

  Partia

  • Partia Demokratike e Kosovës (PDK)

  Arsimimi

  • Magjistër i Administrimit Publik, Universiteti i Harvardit, Shkolla për Qeverisje John F. Kennedy, SHBA, 2002
  • Diploma Edward S. Mason për Politika publike dhe Menaxhment, Universiteti i Harvardit, Shkolla për Qeverisje John F. Kennedy, SHBA, 2002
  • Qëndrim studimor, Programi i Fulbrightit, Universiteti Johns Hopkins, SHBA, 2006/2007
  • Diploma e Kolegjit të Studimeve Ndërkombëtare dhe të Sigurisë, Qendra Evropiane George C. Marshall për studimet e sigurisë, Gjermani, 2003
  • Inxhiniere e diplomuar e Elektronikës dhe Telekomunikacionit, Universiteti i Prishtinës, Fakulteti i Teknik, 1980
  • Studime master në fushën e telekomunikacionit digjital, Universiteti i Essex-it, Britani e Madhe, 1983.

  Aktivitete dhe funksione, të tanishme apo paraprake

  • Kryetare e ADK-së, 2004 -
  • Ministre e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës, 1991-2000
  • Deputete në Parlamentin e Republikës së kosovës, 1992-1998; 1998-2000; 2001-2004; 2007-
  • Anëtare e Kryesisë së Lidhjes Demokratike të Kosovës, 1991-1998;
  • Sekretare për Marrëdhënie me Jashtë e LDK-së, 1991-1998
  • Kryetare e Komisionit Paralmentar për Marrëdhëniet me Jashtë, 1998-200
  • Kryetare e Komisionit Parlamentar për Telekomunikacion dhe Transport, 2001-2004
  • Emisare speciale e Presidentit Rugova, 1998-2000
  • Negociatore e Kosovës në Konferencën e Rambujes, 1999
  • Antare e ekipeve negociatore G15 and G4, 1998-1999
  • Antare e Delegacionit të Kosovës në Konferencën e Londrës,1992
  • Kryetare dhe Bashkëthemeluese, Lobi Rajonal i Grave për Paqe, Siguri dhe Drejtësi (RWLSEE), 2008 –
  • Qytetare Nderi e qytetit Little Rock, ShBA,1993
  • Komisionare Nderi e Këshillit të qytetit Tenesit, ShBA, 1993
  • Anëtare e Konzorciumit Ndërkombëtar të Akademive të Mbrojtjes dhe Instituteve të Studimeve të Sigurisë, 2001.
  • Antare e Komitetit Politik, Instituti Transatlantik, Bruksel, 2005
  • Anëtare dhe Bashkëthemeluese, Organizata e Popujve të Papërfaqësuar ( UNPO)
  • Ligjeruese universitare në fushën e politikës së jashtme dhe diplomacisë
  • Botime në politikë, marrëdhënie ndërkombëtare, elektronikë ( libra, tekste shkollore, shkrime).
  • Pjesëmarrje të shumta në Konferenca e takime botërore.

  Gjuhë tjetër përveç amtares

  • Anglisht
  • Serbisht
  • Turqisht

  Adresa

  • Prishtinë